Het zevende continent…


Gemaakt op vrijdag 08 maart 2013

Nadat we onze trip naar Antarctica geboekt hadden, moesten we nog een week wachten. Een week die maar niet voorbij leek te gaan, maar ook een week met een aantal leuke uitstapjes. Zo zijn we een dag gaan hiken in Ushuaia’s National parc Tierra del Fuego. Een lange maar mooie dag vol gekleurde meren, besneeuwde bergtoppen en een aantal wilde vossen. De dag erna zijn we met de boot op pad gegaan naar bekende vuurtoren en eilanden vol zeeleeuwen, zeehonden en pinguïns. Toen een geweldige ervaring, maar in vergelijking met wat we later nog hebben mogen mee maken, stelde het niet zoveel meer voor. De laatste dag was wederom een hike dag de berg op, welke eindigde boven de boomgrens met een fantastisch uitzicht over de meest zuidelijke stad ter wereld en het Beagle Channel.

27 februari was het dan eindelijk zover; de dag dat we naar Antarctica zouden gaan. S ochtends snel naar de haven en daar lag hij dan, te wachten in de zon, het expeditieschip de Ocean Diamond. Inmiddels zijn we 10 dagen verder en wat is er ontzettend veel gebeurd in die tussen tijd, een geweldige, onvergetelijke ervaring. Pas nu we terug zijn en de filmpjes en foto’s opnieuw bekijken, dringt pas echt door wat we allemaal meegemaakt hebben. Bijna onmogelijk om het op papier te verwoorden, maar we gaan het toch proberen…..

Aan het eind van de middag konden we inchecken en kregen we een luxe kamer toegewezen. Daarna snel de boot verkennen. Op deze boot gingen we samen met 140 Chinezen en 30 niet – Aziatische mensen en alle personeelsleden het grote avontuur aan. Een avontuur die begon met 1,5 dag varen door de ruwste zee ter wereld met onstuimige golven van meer dan 10 meter. Gelukkig was de zee de heenweg aardig rustig en bleef de zeeziekte met behoorlijk wat pillen aardig binnen de perken.

Tijdens de Drake Passage, maar ook de andere dagen, hoefden we ons niet te vervelen of honger te hebben. Er was van alles georganiseerd; van lezingen over pinguïns tot workshops fotografie op Antarctica. Ontbijt en lunch werd elke dag in een uitgebreid buffet geserveerd, smiddags was er een afternoon Tea, aan het eind van de middag een dagafsluiting met een borrel en wederom de lekkerste hapjes en alsof we nog niet genoeg gegeten hadden, was er elke dag een 4 gangen diner. Wat een luxe voor een backpacker. Maar helaas zitten de kilo’s die we na de eerste maand kwijt waren er na deze trip wel weer bij op.

Na 1,5 dag varen was het eindelijk zover. We zouden voor de 1e keer van de boot gaan. De excursies bestonden uit zodiac cruises of landingen. De groep werd steeds in tweeën gedeeld, waarbij de ene helft eerst ging cruisen en de andere helft aan land ging. Na 1,5 uur werd dat dan omgewisseld. Tussen de middag vaarden we naar een andere plek waarna we smiddags op nieuwe plekken aan land gingen of gingen cruisen.  4 dagen lang alleen maar enorm genieten.

Elke keer als we dachten dat het niet mooier kon,  werd keer op keer het ene hoogtepunt weer opgevolgd door een volgend hoogte punt. Wat misschien nog wel het meeste indruk heeft gemaakt tijdens de zodiac cruises is de totale stilte die slechts verstoord wordt door het kraken van de gletsjers. En dan…. Op een moment dat niemand het verwacht…hoor je opeens het geluid van omhoog spuitend water en duikt er een meter of twee naast de zodiac een walvis  op.  Daarnaast was het een geweldige ervaring om met de zodiac tussen de prachtigste ijsbergen en enorme gletsjers te varen. Vooral toen midden in een van deze ijsbergen ook nog eens een “Pinguin pool” met super blauw water bleek te zitten.

Op het land waren er diverse korte wandel routes, omringd door duizenden pinguïns. We hebben uiteindelijk 3 soorten pinguïns gezien. Het stinkt er enorm, maar de pinguïns zijn zo ontzettend grappig dat we er uren naar konden kijken en er regelmatig hard om hebben moeten lachen. Rennend achter elkaar aan, omvallend, proberen om met 20 tegelijk op een mini stukje ijs te springen of happend in onze laarzen. Wat een leuke dieren…

Na 3,5 dag aan land was het helaas tijd om de terugweg in te zetten. M.u.v. de eerste avond waar bijna niemand bij het diner verscheen, was de Drake Passage ons wederom goed gezind en konden we regelmatig in het zonnetje op het deck staan. Omringd door vogels, af en toe wat springende pinguïns en aan het einde een aantal dolfijnen. We werden zelf nog 20 minuten begeleid door twee zeer zeldzame en enorme Blue Whales. Er zijn er niet zoveel meer van op de wereld, het is het grootste levende dier ter wereld en het overgrote deel van de crew had deze ook nog nooit gezien dus dat een zeer bijzonder moment.

Tijdens deze reis hebben we veel leuke mensen ontmoet die er mede aan bijgedragen hebben dat deze reis zo’n onvergetelijke ervaring is geworden.

En nu is het tijd om weer met beide voeten op de grond te komen… Tijd om nieuwe plannen te maken en tijd om verder te reizen. Morgenvroeg vertrekken we met de bus naar Puerto Natales, een plaatsje in Chili vanaf waar we trekkingen in National Parc Torres del Pain willen gaan maken. Op zoek naar nieuwe avonturen, zullen we jullie met de volgende reisverhalen, foto’s en video’s uiteraard weer op de hoogte brengen van onze belevenissen wisselend tussen Chili en Argentinië.

Tot dan!

Liefs Raymond & Elise

 

 

#14 John 05-04-2013 14:48

Hoi Raymond en Elise, het is al weer een tijdje stil op de site. Gaat alles nog steeds goed? Hartelijke groet, John

Citeer

#13 Jet 30-03-2013 17:59

R en E mooie foto’s . Hier sneeuw. Groetjes.

Citeer

#12 Kim 23-03-2013 21:04

Super mooie foto,s weer!

Citeer

#11 Tineke 10-03-2013 18:01

Prachtig prachtig en nog eens prachtig.De foto’s de verhalen, er zijn eigenlijk geen woorden voor, maar wij beleven deze reis dan ook niet echt maar wel een beetje door jullie. Kzou zeggen, laat ons nog meer genieten maar geniet zelf maar het meest  8) en gelukkig doen jullie dat ook  :-) Knuffels voor beide. Take care and have fun  ;-)

Citeer

#10 Rene en Monique 10-03-2013 14:04

Wauw wat een reis, erg leuk om zo al te zien en lezen wat jullie allemaal mee maken. Deze unieke ervaringen pakt niemand jullie meer af.

Citeer

#9 Michael en Wendy 09-03-2013 09:24

Hoi Elise en Raymond, Wat ontzettend prachtig!! En die pinguins…., zo schattig!

Citeer

#8 Melanie 08-03-2013 20:09

Wauw! Wat een bijzondere reis maken jullie. Geniet ervan!! Liefs

Citeer

#7 Astrid 08-03-2013 12:13

Schitterend hoor dat Antartica. En dan te bedenken dat bepaalde landen/industri een dit moois moedwillig kapot maken (niet alleen daar, maar alle mooie natuur). Hoe dan ook, we zijn jaloers…!!!

Citeer

#6 George 08-03-2013 11:31

Ha Raymond en Elise

Prachtige verhalen foto’s en video.
Enorme belevenis, zou wel willen ruilen.
Geniet er nog van op jullie verder reis

Citeer

#5Niké 08-03-2013 09:47

Wat Fantastisch!! Mooi verhaal en prachtige foto’s! Geweldige ervaring hoor!!
#4 Jet 08-03-2013 09:38

Wat een mooi verslag en wat beleven jullie veel.Lekker genieten

Citeer

#3 John de Gier 08-03-2013 09:38

Hoi Elise en Raymond, ik heb weer genoten van jullie prachtige belevenissen. De eerdere foto’s waren al indrukwekkend maar de foto’s van Antarctica zijn helemaal top. Wat een ervaring! Ik krijg het er koud van!  ;-)Groet, John

Citeer

#2 Helemaal geweldig!!! 08-03-2013 09:04

Frans en Alice

Citeer

#1 Anne 08-03-2013 08:55

Fantastisch!!!! !!!!! Erg mooi geschreven ook…