Rio de Janeiro


Gemaakt op maandag 11 februari 2013

Daar zitten we dan… Aan de andere kant van de wereld. Met onze voeten op het bankje, genietend van het uitzicht op een van Rio’s hoogste bergen de Pedra de Gavea, alle mooie herinneringen aan het ophalen van afgelopen week.

Een week die begon met een weekend vol afscheidsfeestjes, een geweldig begin van ons vakantie waarbij we ons ook realiseerden dat het ook wel een beetje een dubbel gevoel is om iedereen achter te laten en onze droom te gaan realiseren. Nadat pa en ma ons afgezet hadden op het vliegveld in Dusseldorf was het nog even een keer slikken, maar eenmaal door de douane was dat gevoel snel vergeten en overheerste ons enthousiasme gecombineerd met toch wel een beetje spanning voor alles wat zou gaan komen.

Na bijna 48 uur wakker te zijn en een reis van 24 uur, waren we blij dat we eindelijk onze voeten op Braziliaanse bodem konden zetten. Na de lange reis en aankomst midden in de nacht wouden we nog maar een ding. Snel in een taxi naar het hostel, douchen en slapen. Dat we tijdens de reis tegen de nodige dingen aan zouden lopen, bleek gelijk bij aankomst al. In een afgelegen beurt, in het donker en in de regen voor een deur staan zonder dat deze open gedaan werd, was niet het begin welke wij voor ogen hadden. De opmerkingen ‘jullie kamer is overboekt’’ toen we eindelijk iemand te pakken hadden gekregen was al helemaal niet wat we verwacht hadden. Gelukkig waren er nog twee plekken op een slaapzaal vrij waar al tien andere mensen lagen te slapen. Daar ging onze douche en de tas uitpakken was ook niet echt een optie in het donker. Gelukkig zag de wereld er de volgende ochtend heel anders uit toen het zonnetje scheen en we in onze prive kamer met uitzicht op een van Rio’s mooiste bergen konden.

De 1e twee dagen hebben we besteed aan de mooiste bezienswaardigheden van de stad. Zo hebben we uren geslenterd langs de mooie stranden van copacabana en Ipanama, hebben we de prachtige mozaiek trappen Escadaria de Selaron bekeken en zijn we met een kabelbaan de sugarloaf omhoog gegaan. Vanaf deze berg hadden we prachtig uitzicht over de hele stad en werd snel duidelijk hoe divers Rio is. Witte stranden worden afgewisseld door bergen en dure zakenwijken door favela’s (sloppenwijken). Uiteraard konden we een van de zeven wereldwonderen, de Cristo Redentor, welke te bereiken is via een treintje door de jungle, ook niet overslaan. Wat een ontzettend indrukwekkend beeld en wat een prachtig uitzicht over Rio.

En toen was het vrijdag, de start van het carnaval. Een van de redenen dat we ervoor gekozen hebben onze reis in Rio de starten. Wat een geweldige tijd. Elke wijk heeft zijn eigen straat- en strandfeesten met eigen bands, overal dansende mensen en barretjes. Wij zijn naar een aantal van deze feesten geweest, zowel op het strand als op straat. De een nog groter en heftiger en dan de andere maar een ding hebben ze allemaal gemeen; feesten dat kunnen ze. Gisteravond was voor ons een van de hoogte punten, de parade in de Sambadrome. Tijdens deze parade hebben 7 dansscholen 1,5 uur de tijd om een voorstelling te geven. Dans, muziek, kostuum en zang wisselden elkaar af, wat zorgde voor een groot feest op de tribunes. Ondanks dat het tot half 8 s ochtends duurde begonnen de tribunes halverwege aardig te lopen en vonden we het om half 6 ook mooi geweest. Moe maar voldaan van een prachtige nacht zijn we richting ons hostel gegaan.

Tussen alle feesten door, moest er ook nog tijd gemaakt worden om het verjaardagcadeau van Raymond uit te gaan voeren: Paragliding. Na een tijdje te hebben staan kijken bij andere mensen die van de berg af sprongen heeft Raymond gekozen voor hanggliding en Elise voor Paragliding. Het was even spannend om van de berg af te springen, maar wat een geweldige ervaring en een prachtig uitzicht.; een geweldige afsluiting van onze 1e week in Rio.

Ondanks dat we niks anders dan een geweldige tijd in Rio hebben gehad en we niet een keer in aanraking gekomen zijn met de veelbesproken criminaliteit hier, is het nu ook mooi geweest. Onze tassen staan gepakt en morgen vertrekt onze bus naar de volgende bestemming, Foz de Iguazu.

De indrukken die we hier op doen en de dingen die we mee maken, zijn moeilijk op papier te zetten. We genieten in ieder geval van elke minuut. We laten snel weer wat van ons horen.

Tot snel.

Liefs Raymond & Elise

 

 

#18 Marieke 16-02-2013 07:30

Tof verhaal! Geniet van de volgende bestemming!

Citeer

#17 Angela 15-02-2013 19:15

Echt super leuk om jullie te kunnen volgen! En wat een leuke eerste week hebben jullie gehad (op de overboekte kamer na natuurlijk, maar die waren julie vast ook snel weer vergeten:)). Geniet ze! Ik zal jullie komende week nog even de hosteltips mailen voor in Peru!

Citeer

#16 Amanda 13-02-2013 23:07

Leuk om te zien hoe jullie eerste week is bevallen, mooie foto’s ook! :), minder van de eerste nacht, maar gelukkig is het daarna helemaal goed gekomen :). Geniet ervan en have fun in Argentinie!

Citeer

#15 johan en annemarie 13-02-2013 08:04

we volgen jullie reisverslagen en foto’s, wat prachtig allemaal. heel plezier daar en goede reis

Citeer

#14 larissa 12-02-2013 20:28

Geweldig verhaal en super foto’s!! ENJOY!!!! Tot de volgende keer! X

Citeer

#13 Kim 12-02-2013 19:54

Super mooie foto’s en verslag! Veel plezier in Argentinie!

Citeer

#12 Joost en Jacintha 12-02-2013 15:56

Geweldig om te lezen wat jullie allemaal beleven!  :D

Citeer

#11 Anne 12-02-2013 11:11

Mooi verslag! Goede reis!

Citeer

#10 Astrid 12-02-2013 10:17

Tof eerste begin ondanks de overboekte kamer. Dat carnaval daar lijkt me ook echt wel schitterend hoor, ik mis alleen een foto van Elise met een mooie (carnaval)man  :-*

Citeer

#9John de Gier 12-02-2013 08:09

Wat een ervaring om dit live mee te maken, hoewel de eerste nachtervaring wat minder was. Geniet lekker verder

#8 Tineke 11-02-2013 22:16

Euhhh een paar typfoutjes  :-* maar dat kwam omdat ik onder de indruk was en het klokje hier gewoon verder tikt ;-)

Citeer

#7 Tineke 11-02-2013 22:14

Ongeloofelijk zeg, wat een mooi begin van jullie avondtuur. En ons missen  :o Eg nie, jullie genieten met volle teugen zoals het moet. Wat een prachtige foto’s. Ik zit hiet nu om 23.00 de foto’s te bekijken terwijl ik toch echt om 06.15 mijn bedje uitmoet. Maar met zulke prachtige foto’s en het lezen van jullie avontuur moeten we toch wel ff nadenken hoe mooi het leven kan zijn. Enjoy en take care  8)

Citeer

#6 lucia 11-02-2013 21:25

Hallo.wat een verhaal.jullie maken wat mee.
Gelukkig hoor ik de meeste dingen achteraf als het goed is afgelopen.
Maar jullie genieten volop.wat mooi allemaal.
En nu op naar het volgende land ,geniet ervan gr.

Citeer

#5 vaanholtjes 11-02-2013 21:09

mooie foto’s. Dit ontbrak nog…..

Citeer

#4 vaanholtjes 11-02-2013 21:07

Een reisgids hebben we straks niet meer nodig. Geweldig, wat een mooi land en wat hebben jullie prachtige foto’s

Citeer

#3 george 11-02-2013 21:06

Raymond en elise

Prachtig verslag en belevenissen. Goede reis en doe voorzichtig.

Citeer

#2 Jet 11-02-2013 20:53

R en E wat een mooi reis verslag en foto’s

Citeer

#1 Leonie 11-02-2013 20:33

Wooow wat een goed begin van jullie reis!! Gave foto’s ook!

Citeer